16 Ağustos 2012

doğum günü

bazı günler çok gereksiz şeyler ben herhangi bir özel çaba göstermediğim halde beynimi işgal ediveriyorlar. bir insanın doğduğu günü hatırlıyorum mesela nedensiz yere, doğmuş olmasının benim açımdan hiçbir manası kalmamış ama doğum gününü bir türlü unutmamışım. ne gereksiz bir bilgi, hiçbir şekilde beynimizde yer etmemeli böyle şeyler ama kendi beynimiz üzerinde bile doğru düzgün kontrolümüz yok. tepki ya da kızgınlık yüzünden değil, sadece bu bilgiyle ben ne yapabilirim durumu. gerçekten bu bilgiyle ne yapabilir insan. herhangi bir günün kafamızda yer etmesi ve o günün bir insanla eşleşmesi nereden bakarsam bakayım çok garip. doğmuş olmak özel bir şey ya da bir beceri bile değilken doğum günleri neden bu derece önemli ve akılda kalıcı? belki de insanlar 'dünyada her bireyin sadece kendisine ait topu topu iki günü var biri doğum günü biri de ölüm günü' diye düşünüyorlardır ve ölüm günleriyle hiçbir şey yapamayacakları için doğdukları tek bir güne sarılıyorlardır.Yılda bir gün verilmiş işte, kutlayalım, sevdiğimiz insanlarla birlikte olalım. birileri bizim yaşadığımızı hatırlasın. varlığımız birçok insan tarafından doğrulanıp kutlansın. yaşıyorsun ve varsın desinler. bir yıl daha hayatta kalabildin desinler. ne güzel desinler. seni sevsinler. en azından öyleymiş gibi yapsınlar... peki bazen birilerinin yaşadığını hatırlamak istemediğimizde ne yapacağız bu doğum günlerini? o günleri kafamızdan silip nasıl atacağız? bilmem kaç yıl önce bir doğum günü öncesi kafamın içinden mükemmel hediye seçeneklerini listelediğim ve o hediyeleri alınca ne kadar mutlu olacağını falan hayal ettiğim zamanların bu kadar boşa gitmesini ne yapacağız? tüm gece gereksiz şeylerin kafamı işgal ettiği yetmedi şimdi bir de bir sürü cevapsız soru yarattık durup dururken. bu hiç olmadı ya, neyse.

2 yorum:

"O" Benim Dünyam dedi ki...

Hakikaten biz bazı şeyleri hatırlamaktan nasıl ve ne zaman vazgeçeceğiz?Hani bazen çok alakasız bi şekilde küt diye bi anı oturuveriyor ya beynimize onu engellemenin bi yolu var mıdır?

gokciii dedi ki...

sokak lambası;

galiba hiçbir yolu yok. ya da belki vardır da henüz biz bulamadık. ama yoktur ya, keşke olsaymıştı.

sinem;

"ama bir yandan da artık onun hayatında olmamasının senin için daha faydalı olduğunu bilip, böyle hasarsız ayrılmak da iyi gibi."

bu düşüncene çok katılıyorum, zaten bu tarz durumlardaki en güzel şey de bu. uzaklaşmanın faydalı olduğunu unutmamak lazım.

benim de böyle yazdığıma bakma, ben kendi doğum günümü falan da severim aslında. başkalarına hediye almayı da bayağı bi seviyorum :)