8 Aralık 2014

This Is the Last Time



Bir hata en fazla kaç kez yapılabilir? Sonsuzluk ve bir gün kadar sanırım. Her seferinde bu defa son diye kendimi kandırıyorum ya, sonra bu şarkı çalmaya başlıyor ya, Matt "but your love is such a swamp, you're the only thing I want and I said I wouldn't cry about" diyor ya, işte hepsi ondan oluyor. This is the last time diye diye bir ben bir de Matt kendimizi sonsuza dek kandıracağız belli ki.


12 yorum:

Adsız dedi ki...

matt abi diyorsa doğrudur.

gokciii dedi ki...

matt'in sözü bizde kanun sayılır.

Adsız dedi ki...

şimdi ben bu blogu yeni gördüm. bir de the national ve the smiths gördüm bir heyecan geldi gece gece. ben de psikoloji öğrencisiyim bu kadar tesadüf çok fazla. ayrıca the national şarkılarındaki jenny, jennifer isimli hanım karakterle ilgili freudyen yorumlarınızı bekliyorum. neyse böyle çok saçma oldu merhaba o zaman.

gokciii dedi ki...

merhaba. blogu bulmuş olmana sevindim psikoloji öğrencisi, the national ve the smiths seven insan. Jennifer ile ilgili freudyen yorum yapmak isterdim ama işin gerçeği jenny'i o şekilde yorumlamayı hiç düşünmemiştim. bence jenny matt'in karısı Carin ama Matt ona Jenny diyor. ya da belki hayali bir arkadaşıdır, onla konuşuyordur canı sıkıldıkça. benim canım sıkıldığı zamanlar matt ile konuşmam gibi mesela. bazen insan hitap edecek birini istiyor, kendi kendine hikaye anlatmaktansa başka bir insana anlatmak daha iyi geliyor. insan bazen kendisiyle konuşurken garip yalnızlık hissediyor. o da şarkılarında jenniferla konuşuyor belli ki. jennifer'a anlatıyor. ben çok seviyorum o tarzı ama, "jennifer you are not the only reason..." diye başlayınca matt, ah o jennifer keşke ben olaydım diyorum :)

gokciii dedi ki...

Jenny üzerine yazdıktan sonra merak ettim, internette araştırdım. Şöyle bir şey demiş Matt Jennifer ismini kullanmasıyla ilgili;

"Well, my best friend’s wife is named Jennifer, and the name Jenny pops up in another song. And I let him hear these songs a while back, and he said, “Why are you writing all of these love songs about my wife?” He said that jokingly. And my sister-in-law’s name is Jennifer, too. It’s just a name I like. It’s a name of people I know and am close to, and rhythmically it fit well in those spots. Often, I’ll use a name that rhythmically or sonically sounds good, or I’ll just make one up, like “Vanderlyle Crybaby Geeks.” “Vanderlyle” is a made-up name—it’s not even a real name. My wife’s name is Carin, and I think the song “Karen” from way back was probably specifically about her, but the name “Carin” didn’t fit rhythmically so I just changed it to Karen.”

Adsız dedi ki...

Matt çok değişik bir adam ya. Mesela Aaron'a soruyorlar Matt nasıl birisidir diye. "He's a loner"diyor. Ama aynı zamanda aile babası :) Aşkın ve hayatın yıkıcı tarafını şarkılarında baş köşeye koymasına rağmen bu şeyler sadece şarkılarda kalıyor şarkıları söylemedikçe onu etkilemiyormuş gibi duruyor. Jenny de hala o eline yüzüne bulaştırdığı şeylerin ağlama duvarı gibi. Ben bu adamı sayfalarca anlatırım. İzlemişsinizdir ama eğer izlemediyseniz kardeşinin yaptığı Mistaken For Strangers filmini izleyin derim mutlaka.

gokciii dedi ki...

ya biliyor musun ben hala izlemedim mistaken for strangers'ı. ne zamandır aklımdaydı ama fırsat bulamadım. ne güzel hatırlattın. bu pazar günümü mistaken for strangers'ı izleyerek geçireyim de günüm şenlensin :)

Adsız dedi ki...

çok seversiniz eminim. filmde berninger'lerle ilgili bir sürü şey var, abi-kardeş, anne-oğul ilişkileri çok güzel. matt'in eşi carin'i her gördüğümde bıçak arandım:) görüşlerinizi de bloga bekleriz.

gokciii dedi ki...

film hakkında yazarım mutlaka :)

Güzel sözler dedi ki...

tabii ki ilgimi çekiyor işte ne diyebilirim ki ?

lazer dedi ki...

teşekkürler harika bir yazı olmuş

celibon dedi ki...

bu son değildi, bir sonraki de belki olmayacak... hata olduğunu "genellikle" en başta göremiyoruz çünkü :)