31 Mart 2008

Tüm Engellemelere Rağmen!

Bu yıl Hürock Fest kampüste yapılamıyor.Yeni rektör öyle istediği için.Rock topluluğundaki arkadaşlar eski rektörden izin almış,sponsorları bile bulmuş gruplarla anlaşmışken nedensiz yere iptal etmiş kendileri,hangi hakla hizmet yapmış bunu bilmiyorum.Burada yazanların yanında birçok grup daha vardı açıklanan listede, ama ne yazık ki rektörlükden izin çıkmayınca onları da iptal etmek zorunda kalmışlar.Bize bu da yeter, kampüste dinleyemesek de olsun,bu saatten sonra sırf hürocka destek olsun diye bile giderim,hiçbir grup çıkarmasalar gene giderdim.Büyük bir emek vermişler ve emekleri neredeyse çöpe atılıyordu nedensiz yere.
Gerçekten titiz bir çalışmayla çok güzel bir program hazırlamışlar tüm engellere rağmen,şu cumartesi gününün güzelliğine bakar mısınız?Anathema için söyleyecek bir şeyim yok zaten, muhteşemler,TNK yi çok severiz,Tuşe'de çok sağlam Ankaralı bir grup,dinlemekten çok keyif aldığımız bir grup.Yeni yaşıma onları dinleyerek girmiştim öyle de bi de anısı var, ayrıca da Bon Jovi çalıyorlar daha bi seviyoruz:) Nükleer Başlıklı Kız'ı ilk defa dinleyeceğim canlı olarak,onları da merak ediyordum.Çok süper bir cumartesi günü olacak heyecanla bekliyoruz,orada olacağız:)



Üniveristelerde şunlar bunlar özgürlüktür,özgürlük istiyoruz diye konuşan insanlara sesleniyorum ne özgürlüğü kim özgürmüş ki üniversitlerde, bizim, üniversitede müzik dinleme özgürlüğümüz bile yok,o yüzden susun artık.Sanat ve bilim desteklenmezken,insanlar bürokrasiyle yıldırılmaya çalışılırken ne istiyorsunuz ki siz.Sanki üniversitede okuyan herkes özgür bir siz değilsiniz,hadi ordan diyorum.

6 yorum:

"O" Benim Dünyam dedi ki...

Bizim okul bu aralar pek bi ilginç, eski köye yeni adetler gelmekle beraber; bu rock topluluğu başkanının da bu konuda hatası olduğunu duydum. Yani hatalar karşılılı olabilir.Yine de toplulukta görevli olanları, bu iş için emek harcayanları düşünürsek hiç hoş bir durum da değil.
Öte yandan, ben bu RockFest in Beytepe'de açık hava tiyatrosunda olmasını çok isterdim. Rock müzik müptelası olmayan bir kimse olarak; Beytepe'de olsaydı kesin katılırdım.Çünkü amfi atmosferi bambaşka.
TNK'yi biz de severiz, solisti de pek bi hoştur:))
Anathema çok ciddi bir çalışmanın ürünü, aferin onlara valla:))
Nükleer Başlıklı Kız geçen yılki şenliklerde vardı, sen yok muydun? Onlar da sağlam:) Solistleri çok cici bir kız, o kızdan nasıl sesler çıkıyor inanamazsın:))

gokciii dedi ki...

Geçen yıl yoktum şenliklerde nükleer başlıklı kızı dinledim myspace sayfalrından,bilirim ama canlı dinleyemedim.TNK'nin solisti hoştur tabi ki,kendisiyle bi kere tunalıda karşılaşmıştık:P
Geçen yıl çok güzeldi Hürock,gerçek bir açık hava festivali gibiydi,çok eğlenmiştik,bu yıl yapılan bunca emeğin ardından her şey ayarlanmışken iptal edilmesi çok üzücü ben gerçekten o arkadşlar adına çok üzüldüm.Başkanın hatsıyla ilgili bir şey bilmiyordum tabi olayın başka boyutları da olabilir.Ama işte yine de büyük bir emek var,onca grupla anlaşmaları bile muhteşem bir şey.
Bizim okul gerçekten garipleşti,hiç memnun değilim bu durumdan.

"O" Benim Dünyam dedi ki...

Bu arada yorumumu tekrar okuyunca bir şey takıldı aklıma: yanlış anlaşılmasın ben "aferin" lafını Anathema'ya değil, rock topluluğuna söylemiş idim:))iyi çalışmışlar yani:))

gokciii dedi ki...

Anathemaya'da demiş olsan olurdu yani onlar da hak ediyor aferini:)Rock topluluğuna bi daha alkış zaten:))

"O" Benim Dünyam dedi ki...

Aslında Anathema'nın dinleyicisi değilim, dinleyemiyorum, beynim tırmalanıyor:)) bu benimle alakalı bir durum. Zevkinin kalitesine güvendiğim kimselerden aldığım yorumlar ise Anathema'nın kaliteli müzik yaptığı yönünde.ama ondan önce renk-zevk meselesi var:))

Adsız dedi ki...

selam ben senay, gercekten super bir blog, eger facebook veya twitter varsa eklemek isterim...