18 Aralık 2008

Bu da böyle bir haftaydı müzik dolu, şiir de var.

Şimdi ben haftanın favori şarkıları diye bir bölüm oluşturmak istemiştim blogta, hatta bir sefer yazmıştım da ama sonrası gelmemişti. Hiçbir alanda düzenli olamamanın getirdiği bir şey bu, düzen tertip benim hayatıma hiç uğrayamadığı için bloğa da uğramıyor. Her neyse ben hayatımla ilgili kesin kararlar aldığım dönemlerde bunu bloğumu da yansıtarak ne kadar samimi olduğumu göstermek istiyorum, kendime bir şeyler ispatlama çabası içindeyim. Ben bundan sonra daha düzenli bi insan olacağım, derslerime çalışacağım, ödevlerimi yapacağım, daha az mutsuz olacak çok daha az saçmalayacağım, tamam mı blog. Ayrıca her hafta perşembe günleri haftanın favori şarkılarını yazacağım. Bu favoriler benim o hafta içinde en çok dinlediğim, benim için o haftaki olaylarla özdeşleşen şarkılar olacak.

1- Fikret Kızılok- Farketmeden
Bu şarkıyı yeni dinlemiş olduğuma inanamıyorum. O kadar güzel, o kadar duru ki. Bir de tam bu haftayla çok yakından ilgili, bana hatırlattığı güzel şeyler var, aslında tek bir insanla bütünleşti bu şarkı benim için. Böyle yapmamak lazım güzel şarkıları tek bir insanı düşünerek dinlediğimzide ilerleyen zamanlarda şarkıyı dinleyemez hale geldiğimiz olabiliyor, böyle olduğunda şarkıya da yazık oluyor.
2-Coldplay- Shiver
Coldplay'in bu güzeller güzeli şarkısı sadece bu haftanın değil son 2-3 haftanın favori şarkısı. Sözlerine bakmanızı tavsiye ediyorum, ayrıca Chris Martin'i bu şarkıyı icra ederken gösterdiği yüksek performanstan dolayı kutluyorum. Çok süper şarkı, tek taraflı aşkın acı yönlerini süper sözlerle anlatmış, beni üzmüş ama bağıra bağıra söyleme isteğimi körüklemiş şarkı. Ah, ah:)
3-Mor ve Ötesi- Sonu Belli
Kötü bir film gibi, başından sonu belli
Doldu içim, bu biz mi o ben miyim?
Çok dinliyorum, durmadan dinliyorum, Cd çalarda 10. şarkıdan başlıyorum albümü dinlemeye.
4-Kate Havnevik- You Again
I can't go anywhere, without feeling strange
I can't see anyone, everything has changed
Cause every time i close my eyes,
it's you again, you again and every time i hear your voice
I, don't know what to do with myself .
Sözlerin güzelliğine bakar mısınız, benim yol şarkım oldu bu şarkı, gidip gelirken hep dinledim, kendimi buldum,üzüldüm.

Bu haftalık bu kadar, haftaya süper şarkılarla yeniden görüşmek dileğiylen, mektubuma son verirkene, pardon pardon hatlar karıştı, müzik dolu günler, esenlikler...cık cık içime trt spikeri kaçtı. Neyse müziğiniz bol olsun, şarkılar hep sizinle olsun diyeyim burada bitsin.

Burada bitmesin, ben bir de bir Edip Cansever şiiri koymak istiyorum buraya, tam buraya, çok yakışacak çünkü.

O YALNIZ
O kadar ki, o yalnız
Ona ilk rastladığım bir şeydir aklım
Bir el sürer mavisini uzağa
Uzaktan daha uzağa. Ardından
Yetişir sayısızlığım.

Kuzeyde, ince bir kar dağıtımında
Çocukların oyun oynamadığı yerlerde
Bulunmaya hazır ve
Eski çağlara ait bir parayım.

Aksam, soyulmuş gün ışıkları
Bölüşülmüş insan yüzü gar
sayısız beni toplar bakışlarım
Dört güneşten biri o. Kendimi tarif edemem
Güneşler ıslak, soluğum kalın.

Hiç yorum yok: