16 Ocak 2011

Art Vandelay

Yeni hayat felsefemi, George Costanza'nın söyldeği onlarca güzel cümle içinden şu yanda gördüğünüzü seçmek suretiyle belirledim. George dünyanın en muhteşem dizi karakterlerinden biri olmasının yanında kendisi hakkında gerçekçi yorumlar yapabilen belki de yegane erkektir. Çok yüzeyseldir, salaktır falan ama ne olduğunun tamamiyle bilincindedir. O yüzden bayılırım bayılırım. My hope is to become hopeless diyişi olsun i'm quitter diye beyan edişi olsun ve işte remember jerry, it's not a lie if you believe it diye akıl verişi olsun nasıl ufuk açıcı, ağlamak istiyorum. Ne mükemmel bir insansın yahu diye bağırasım geliyor ara sıra. Ben de bir süre bunu deniycem baktım olmadı the opposite bölümünde normalde yapacağı her şeyin tersini yapan George'un izinden gideceğim; içimden ne geliyorsa tersini yapacağım. Ama öncelikle kendimle ilgili güzel yalanlar bulup onlara inanacak ve sanki art vandelay'mişim gibi havalara bile gireceğim. Bir de böyle deneyelim ne olacak bakalım. Sonuçta george hayattan ne kadar memnunsa ben de o kadar memnunum, yani kaybedecek bir şeyim yok.

resim şurdan

3 yorum:

Hüseyin dedi ki...

İnandığın şeyin doğru şey olduğunu düşünmek çok yanlış gelse de; hatta hayatınızı bu şekilde pembe bir dünya üzerine kurmaya karar vermişseniz de, kaybedecek olan şeyin hayatınız ve kendinize olan özsaygınız olacağını unutmayın.

Jamini dedi ki...

elaine : i have become george
jerry : don't say that
elain : it is true.i am george,i am george
george: greeting people , greetings.greatings and salutions.

bir süreliğine bile george olabilmeyi basarabildin mi ?

gokciii dedi ki...

tam olarak başaramadım, george çok ayrı bi kafada onun standartlarını yakalamak zor :D ama normalde yapacağım şeylerin tersini yapmayı denedim, -tamemen tersi olmasa da- ve gerçekten işe yaradı. geoge'un bi bildiği varmış,adam haklıymış dedim :) tavsiye ederim.