19 Ekim 2014

Kuzeye Giden Rüya

Rüyamda İskandinavya'da bir yere giden (neresi olduğu  meçhul) bir otobüste tek başımaydım ve camdan gördüğüm manzara karşısında büyülenmiş durumdayken yanımda oturan kız arka koltukta oturan kıza bakmamı istedi çünkü o kız mango taklidi (meyve olan) yapıyordu. Boş boş baktım kıza, sanırım bekledikleri tepki kahkaha falandı. Sonra uyandım. İskandinavya'da Oslo hariç hiçbir yeri görmedim ve otobüs camından gördüğüm şey de Oslo değildi kesinlikle. Ama tam da hayal ettiğim gibiydi, dağlar, deniz, dev bir sis. Sis şehirde olunca çok çirkinken dağların, akarsuların, denizlerin olduğu yerlerde dünyanın en muhteşem şeyi. Bu rüyadan çıkardığım sonuç ise benim İskandinavya'ya mutlaka gitmem gerektiği. Artık bu istek rüyalarımda bile rahat bırakmıyor beni. Mango taklidi yapan kızsa  bilinçdışımın espri anlayışı diye düşünüyorum, beni bile güldüremedi gerçi. Bu da benim hakkımda çok şey söylüyordur ama şimdi kendimi analiz etmeyle hiç uğraşamayacağım.

Şu an bir otobüs gelip beni evimin önünden alsa İskandinavya'ya götürse ve tüm yol boyunca kulaklarımda şu şarkı çalsa, kutup ışıklarını da görmeden dönmesem kuzeyden. Çok güzel olmaz mıydı o zaman hayat?

4 yorum:

Hektor dedi ki...

Ben olsam: "Şu an profil resmimdeki at gelip beni evimin önünden alsa İskandinavya'ya götürse ..." derdim. Rüyaya uygun olsun diye...:))

gokciii dedi ki...

O da olur, yeter ki bir şey götürsün beni uzaklara, uçan at, uçan otobüs, zaman makinesi. Hepsine açık kapım :)

Abdullah ÖZER dedi ki...

Bence hayat zaten güzel yeter ki yaşadığın anın tadını çıkarmayı bil... Hayallerinin peşinden koşmaksa paha biçilemez olmalı değil mi !!!

Uzun zamandır blogunuzu takip eden biri olarak eski temanıza çok alışmışım, blog bi garip geldi şimdi :)

gokciii dedi ki...

ben blogun bu halini daha çok beğeniyorum. siz de alışırsınız. yenilik güzel şey!