2 Nisan 2008

Doktor Günlükleri:)

Yaşadığım iki farklı doktor deneyimini anlatmak istiyorum bugün.İlginç olaylar yaşıyorum doktorlarla nedense, ya tüm doktorlar böyle bir garip ya da benim karşıma hep ilginç olanları çıkıyor.Aşağıda 2 farklı doktorla farklı zamanlarda yapılan konuşmalar var.G-ben oluyorum D-doktor.

G-Kapıyı çalıp içeri girer.
G-Merhaba
D-Evet!
G-Imm,şey ben grip oldum galiba ama burnum akmıyor o yüzden de başım ağrıyor.
D-Burnun akmıyorsa niye burnunu çekiyorsun?
G-????? (dışarısı çok soğuk dışarıdan içeriye,sıcak bir yere girince genelde öyle olur diyemedim,demeliydim ama öylece kaldım yüzümde garip bir ifadeyle bu ukala tavıra şaşkınlıktan başka da tepki veremezdim ya)
G-Bende sinüzit de var işte o da baş ağrısı yapıyor.
D-Zaten sinüziti olmayan insan görmedim,herkesin de sinüziti var.
G-Evet (boş bakışlar devam ediyor,sinüzitim var evet,niye inanmıyorsa artık,zamanında o kadar ilacı içtim de ordan biliyorum yani,bir yerimden atmıyorum. Yıllardır bu illetle yaşıyorum ben kafanın patlayacakmış gibi olması nasıl bir şey sen biliyon mu doktor,sanki insanlar çok meraklı sinüzit olmaya,yeni bir moda akımı falan zannediyor herhalde sinüziti.)
D-Pek bir şeyin yok ya. (ilaç yazar ve kağıdı elime tutuşturur)
G-Şaşkın yüz ifadesi...Odandan boynu bükük ayrılır:)

Lanet olsun be dedim, hay ben böyle doktorun dedim, gittim ilaçlarımı aldım,tam da o zamanlarda evdekilerin hepsi bir yerlere gitmişti.O hasta halimle 2 gün tek başıma kaldım ,o salak ilaçları içtim ve bir dokrorun hastasına neden böyle davrandığını düşündüm.Ciddi ciddi düşündüm,bu kadar insan bazlı bir mesleğe sahip olup bu kadar hödük olmayı nasıl başardığını merak ettim.Sonra da aman boşver dedim dünya, yaptığı mesleğe uymayan ve daha da kötüsü yaptığı işe saygı duymayan insanlarla dolu.Hele karşısındaki insanı adam yerine koymayan ukala,gereksiz o kadar çok insan var ki.Bunca şeyin içinde bir de bunları dert edinsem kendime yaşayamam herhalde.Kısa süreli sinirleniyorum,geçiyor:)

Neyse ikinci olayı da bugün yaşadım.En azından daha şirindi bu seferki.Doktor gayet ilgiliydi.Ama ilginç tepkiler verdi o da.
D-Kaça gidiyorsun sen?
G-(içimden bi yuh dedim ,yine mi bu soru) 2.sınıftayım...üniversite.(biraz duraksayıp üniveriste dedim niyeyse bilmiyorum,lise2 zannedebilir diye herhalde,hoş zannetse nolur onu da bilmiyorum bu soruyu sorduktan sonra fark etmez zaten,hala bu soruyla karşılaştığıma inanmıyorum,bir insanın kaçıncı sınıf olduğunu bilmek niçin bu kadar önemli neden sürekli soruyorlar, neden bunu merak eder bir insan,sadece bana mı soruyorlar onu da bilmiyorum:) )
D-Gözünün numarası büyümüş.0.25 artmış.
G-Hipermetrobum mu astigmatım mı artmış?
D-Hahahaha(doktor burada kendi kendine gülmeye başlar.)
G-????(noluyoruz yav,nesi komik bu sorunun şimdi)
D-Sol gözünün hipermetropu azalmış,sağ gözünün de astigmatı artmış.
G-(Bu muymuş komik olan,neden komik ki bu,benim göremediğim süper bir ironi mi var yani şimdi burada,yıllar sonra ilk defa gözümün numarası büyüdü niye gülüyorsun ki sen ,benim için gayet üzücü bir durum o astigmat denen lanet şeyle yaşamayı zaten sevmiyorum bir de büyüyor terbiyesiz.)
D-Sol gözün daha az görüyor,farkındasın değil mi?
G-Evet,biliyorum(Tabi ki farkındayım ne zannettin sen,20 yıldır böyle yaşıyorum ben, nasıl farkında olmayabilirim ki acaba,ihtimal nedir?,ha söyledin iyi oldu ben de bir gariplik var diyordum meğersem sol gözüm daha az görüyormuş hayatımla ilgili müthiş bir gerçek keşfettim:) )

2 yorum:

Esin dedi ki...

Ben de yasiyorum benzer seyleri ama bu doktorlarin ortak ozellikleri sanirim. Senin ciddiye aldigin bir rahatsizlik onlar icin onemsiz oluyor. Sebebinin de bizim durumumuzdan daha ciddi hastalarla ugrastiklari icin oldugunu duusnuyorum. Bir ilacla gecebilecekse pek onemsemiyorlar. Goz doktorlariyla ben de anlasamiyorum ya da anlamiyorum. Ben de hipermetrobum (yalniz degilmisim, oley! :), adam bana uzagi gormek icin gozumu zorladigimi soyledi o yuzden uzak gozlugu verdi, surekli takacaksin dedi anlamadim bu isi, benim isim okumakla geciyor, yakini gormem lazim ya da farketmiyor mu nedir?.. anlamiyorum.

gokciii dedi ki...

Yakını görememek hiç hoş bir şey değil,küçük yazılı bir şeyle okurken işkenceye dönüşebiliyor hele bir de astigmat olunca insanın dünyası şaşıyor :).Sana uzak gözlüğü vermesi çok ilginç gerçekten,bence başka bir doktora daha git,yani gözü bozuk olmayan insanlar bile yeri gelince uzağa gözlerini kısarak bakıyorlar,eğer verdiği gözlükle okurken rahat edemiyorsan bu kötü bir şey olur.Ben de normalde uzağa hep gözümü kısarak bakarım ama sadece bir şeyler okurken ya da izlerken gözlük takıyorum,yaşanıyor o şekilde :)