5 Ocak 2010

Gözlük

"I have to wear glasses all the time. Most of the time i walk around half blind. You know why? Cuz I prefer it that way. When my glasses on everyting is too sharp, without them everyone looks... looks like they've got perfect skin."

Neden sürekli gözlük takamadığımı şimdi daha iyi anladım galiba, herkes netliğin iyi bir şey olduğunu söyler ama muğlak olana daha mı fazla ihtiyacımız var acaba? Kesinlikler ve keskinlikler yıpratıyor mu bizi, belirsizlik sanıldığı kadar kötü değil mi ki? İşin ilginç tarafı benim gözlerim doğuştan bozuk zaten aslında hiçbir zaman tam olarak göremedim dünyayı, gözlüğün verdiği netlik sistemimde kendiliğinden hiç varolmadı. İlginç.

2 yorum:

jazz dedi ki...

Hiç bu açıdan bakmamıştım ama ben de derste takarım ya da televizyonu uzaktan izliyorsam, sinemada konserde falan. Ama asla yolda takmam, inatçılığımdan, belki de çarpık görmek istemekten, belki de inasanları tanımamak bazen hoşuma gittiğinden... Görmek istemediğin birini bozuk gözden dolayı görmemek çok daha iyi değil mi? :)

gokciii dedi ki...

görmek istemediğini görmemek çok iyi bir şey hatta bazen görüp görmedim diyebilme bahanesine sahip olmak da çok hoş ama bir de bazen görmek isteyip de göremediğimiz insanları napıcaz onu bilmiyorum. sanırım halimden memnunum ki yarı kör dolaşıyorum ortalıkta demek ki kazandırdıkları kaybettirdiklerinden daha fazla :)