30 Ekim 2008

Icq Yenilince Ben De Yenilmiş Sayıldım!

Eski internet alışkanlıklarıma bir göz attım da bugün (düşündüm manasında, böyle bir rüzgar esti gözümün önünden, o günler şöyle bir geldi geçti), ne kadar da azlarmış.(anneme sorsan bilgisayarın başından hiç kalkmıyordum). 2000 yılında ilk defa bilgisayarım olmuştu ve o zamanlar internet için yanıp tutuşuyordum, buna rağmen aslında hiçbir şey yapmıyormuşum. O günlerden aklımda kalan birkaç forum, unutulmuş birkaç net arkadaşı, saçma sapan chat odaları, oyun siteleri ve hepsinden ayrı bir yeri olan icq. Ben en çok icqyu severdim, çok güzel muhabbetler olurdu icq da ve hep çok eğlenceli gelirdi bağlanma sesi. İnternet bağlanama sesinden sonra bilgisayardan çıkan en güzel sesti benim için. İyi insanlar tanımıştım icq üzerinden.(hoş sorsan şimdi hatırlamıyorum doğru dürüst ama o dönem için iyi gelmişlerdi)

Birkaç tane sitemynet çalışmam olmuştu, çok komik girişimlerdi ama kendimi övmek için söylemiyorum(valla) zamanında sitemynette yaptığımız site uzun süre ilk 5in birinci sırasında kaldı, sonra hacklediler o siteyi, çok anlamsız bir davranıştı. Kimseye zararı olmayan son derece kişisel bir şeydi sonuçta ne diye hackliyorsun yani arkadaşım değil mi ama?. Çok sinirlendiğimi hatırlarım, küçüktüm böyle olaylar beni çabuk yaralıyordu:)
O zaman bile az olan internet alışkanlıklarım bugün hiç denecek seviyeye indi. Tüm internet olayım google reader üzerinden işleyebiliyor, o derece yani. Tabi ki google reader gibi bir güzellik için Googlea ne kadar teşekkür etsem az. Benim gibi üşengeç bünyelere tam lazım olan şey. Fazla enerji harcamadan istediğim her şeyi bir anda önüme getiriyor. Zaten artık blog okumak, maillerime bakmak, arada sırada köşe yazarlarını okumak dışında internette hiçbir şey yapmıyorum. Facebook denen oyuncakla oynuyorum bazen, ondan da sıkılıyorum. Last fm desen, eski havası kalmadı, sıkıldım. Bloglar işte benim eğlencem, çok seviyorum blogları takip etmeyi. Ben seviyorum ya paso yasak yiyorlar, önce wordpress sonra blogspot. Neyse ki google readerı henüz yasaklamadılar, googleı yasaklayacakalrı güne kadar rahatım vesselam.(o da yasaklansın da laptopu pencerenden aşağı fırlatayım gitsin) Youtubela aramız çok iyiydi bir de, konser videoları izlerdim saatlerce, onu da aldılar elimden. Hoş illegal yollarla giriyoruz ama hevesim kalmadı işte, soğuttular beni her şeyden. Bu yazıyı neden yazdım bilmem, bilgisayarın karşısından oturup yapacak bir şey bulamadığım zamanlarda saçma sapan şeyler yazdığımı fark ettim. Yeni bir farkındalık konusu olsun bu da, aklımda bulunsun.(lazım olur) Can sıkıntısı pis bir şey, umutsuzlukla yarışır ilk sıra için. Hangisi daha beter bilmiyorum ama şu sıralar can sıkıntısı bir adım önde gidiyor benim küçük dünyamda.

Icq bitince internet benim gözümdeki değerini iyice kaybetti, msni sevmiyorum ben, icqdaki gibi tatlı sohbetler olmuyor, yavan bir iletişme aracından başka bir şey değil o yüzden msn. Sadece msn değil tüm internet alemi gün geçtikçe daha sııkıcı bir yer haline geliyor, ya da ben daha sıkıcı bir insan halini alıyorum, bilmiyorum. (bilmiyorumla biten cümleleri seviyorum, parantezle biten cümlelerin hastasyım)

2 yorum:

Adsız dedi ki...

:D ))

sıkıcı olmuyor da, bizim tatminsizliğimiz artıyor galiba.. herşeye erişim o kadar kolay ki, düşünce gücüyle bile çalışsa bil. gene kesmez bi zaman sonra bizi.

Haklısın icq başkaydı, live chat vardı, karşındaki nerde hata yapıyo ne zaman siliyo falan görüyodun mis gibi.. tv izler gibiydi ya.. vapur sesi huzur veriyordu.. benim duymayı en sevidiğim seslerdendir kendisi bu fani mekanda..

msn soğuk, A uuww sesi de yok insanı neşelendiren, mesaj gelince yanıp sönen mail imajı da yok..
ben 2002 de bıraktım bu chat programlarını.. sonra 2004-2005 civarı bi baktım, herkez msn diye bişiy kullanıyo.. video görüntü falan var... vay anasını sayın chatçiler dedim içimden.. ama herşey çok geçti... icq artık yoktu.. :( :)

gokciii dedi ki...

evet galiba tatminsizliğimiz artıyor, mesela ben günden güne hiçbir şeyi beğenmeyen,sürekli söylenen bir insan kıvamına geldim. Eskiden de böyle miydim tam hatırlamıyorum ama şu an böyleyim en azından:) İnternet için de bu durum geçerli, beğenmiyorum, çok çabuk sıkılıyorum.

Ah o vapur sesi, ne güzel günlerdi beee :):)