19 Kasım 2008

Tesla

Bugün durup dururken aklıma Nikola Tesla geldi. Nerden geldi, nasıl geldi hiçbir fikrim yok, bilinçdışı bir şeydir herhalde. Açtım bilgisayarımı oturdum Tesla ile ilgili yazılar, düşünceler vesaireler okudum. Büyük bir zekaymış, ama biraz bahtsızmış, dönemin ayak oyunları yüzünden bir türlü tutunamamış. Ben bunları zaten biliyordum, radyoyu da o icat etniş aslında, bunu da biliyordum. ama bir obsesif kompulsif olduğunu bilmiyordum ayrıca "Tesla- Anlaşılamamış Dahi" diye bir kitap varmış, onu da bilmiyordum. Alıp okumak istiyorum şimdi, her şeyi bırakıp o kitabı okumak istiyorum. İstatistik ödevi, Grey's Anatomy'nin yeni bölümü, yarın okula giderken ne giysem düşünceleri, pencereden görünen çamurlu yağmur manzarası.... Bunları hepsini bırakıp şu anda o kitabı okumalıyım, çok kuvvetli bir istek,anlataman Neden istiyorum, Tesla nerden çıktı, rüyamda mı gördüm, bilmiyorum. Bu aralar beynim gene benden bağımsız çalışmaya başladı, kafamda garip cümleler, fikirler dolaşıyor, olur olmadık şeyler aklımdan geçiyor.

Şimdi şu kitap burada olsaydı da okusaydık ne güzel olurdu değil mi?Radyoda da güzel güzel şarkılar çalıyor, yağmurlu havalarda radyoyu çok seviyorum ben, ayrıca kasvet en sevdiğim kelimeler sıralamasıda ilk 5e girer. Böyle bir listem yok ama yapsam kesin ilk 5te, evet ya ben sevdiğim kelimeler listesi yapmalıyım:)

Not: Ya ben yanlışlıkla geri dönüşüm kutusunu sildim, geri döndüremiyorum, hiçbir yerde de bulamıyorum, ben salak mıyım, nasıl oluyor da geri dönüşüm kutusunu silebiliyorum, ne biçim bir el sürçmesi bu, öff ya. Geri dönüşüm kutusunu nasıl boşaltacağım artık, teknolojiye gıcığım, tıkıyor bütün yollarımı:)

Yok ben harbiden salağım, Geri dönüşüm kutusunu sildim diye yok olacak zannediyorum ben ciddi salağım, kafam nerde benim ya, buldum kutucuğu ama nasıl buldum ben de bilmiyorum :)

7 yorum:

Moonshine dedi ki...

Tesla'nin hayatiyla ilgileniyorsan "The Prestige" filmini tavsiye ederim siddetle. Hem cok guzel bir film hem de onun hayatiyla ilgili bir cok sey iceriyor.

Anıl dedi ki...

Vista kullanıyorsan sık sık silebiliyorsun Geri Dönüşüm Kutusu'nu :) Başıma çok geliyor :)

gokciii dedi ki...

moonshine; izledim prestige'i, çok da beğenmiştim. tesla ile ilgili güzel ayrıntılar vardı, hoş şimdi olsa da bi daha izlesem ne güzel olur :)

ultranıl07; evet vista kullanıyorum ne yazık ki, ilk başlarda seviyordum ama artık dayanmaz oldum, biran önce kurtulmam lazım vistadan :)

Adsız dedi ki...

http://www.yurope.com/org/tesla/

Adsız dedi ki...

birde bu var.. aradığın kitap..
http://www.ideefixe.com/vitrin/aramasonuc.asp?Shop=0&aranan_yer=0&Page=1&SearchTerm=tesla&SearchTerm%3ASelectedValue=
Tesla hakkında bilgi edindikçe ona olan hayranlığını gizleyemeyeceksin.. malesef onunla ile ilgili türkçe'ye geçmiş çok fazla kaynak yok.. Amazon'da 100lerce bulabilirsin yoksa..

gokciii dedi ki...

teşekkür ederim kaynaklar için, ben en yakın zamanda bu kitabı alarak başlayacağım, eminim onun hakkında daha fazla bilgi sahibi oldukça daha fazla hayranlık duyacağım.

Adsız dedi ki...

bunu unutmusum
http://www.scribd.com/search?query=nicolas+tesla&x=0&y=0