8 Kasım 2008

Yeşil Çay Bağlantısı

Mesela ben yeşil çay içmeye ilk başladığımda tadını sevmiyordum, sadece yararlı diye tüketiyordum. Sonra gel zaman git zaman tadına alıştım hatta sevmeye başladım. Artık yararlı olması ya da herhangi bir konuda işlevselliğinin olması umrumda değildi sadece sevdiğim için içer olmuştum. Demem o ki hayatta bazen böyle şeyler olabiliyor, insanlara uyarlamak isterim bu örenği, şöyleki; Bir insanla ilk başlarda sadece katlanmak zorunda olduğumuz için muhabbet ederken, birgün bir bakıyoruz aslında biz bu insanı sever olmuşuz. Katlanma zorunluluğumuz kalktığı halde onu sevmeye devam edebiliyoruz. Sürecin önemine vurgu yapıyorum, sanırım zamanın sihirli bir etkisi var bu konuda, hem yeşil çayı sevmek için bile zaman gerekiyorsa bir insanı doğru anlayıp sevebilmek için çok daha fazla zaman gerekebilir. Önemli olan en başta önyargılı davranmayıp o yeşil çaydan ilk yudumu alabilmek, kendimizi kapattığımız ve hayatla inatlaştığımız her dakika kaybediyoruz çünkü. İlk yudumu alıp sevmemek ve bir daha içmemek de bir tercih ama başka zamanlarda önümüze gelen fincanlardan birer yudum almayı deniyebiliriz her zaman, sonuçta kaybedecek bir şeyimiz olduğuna inanmıyorum. Ya da ilk yudumda çok sevip, süreç boyunca sevmeye devam edebiliriz bu da başka bir tercih.
Bu maç için 3 olasılık var demek gibi oldu ama, ben bugün yeşil çay içerken bunları düşünüyordum. Kafamda kalmasın, çok anlamsız olsa da boşluğa doğru yola çıksın. Zaten bu sıralar büyük ifade güçlükleri yaşıyorum, kelime bulutları arasında kaybolup cümle kuramıyorum, sorulan sorulara uzun boşluklarla cevap verebiliyorum. Kafamın içini temizlemem lazım sanırım bunun için blogtan daha iyi bir yer bulamam.

Yazının ilk cümlesine de mesela ile başlanmaz ama ne yapayım...

2 yorum:

Adsız dedi ki...

yoo niye başlanamsın,
okuyucu yazının evveliyatındaki sahip olduğun duygu ve düşünce durumunu kendisi oluşturuyor böylece, sen de kendini yormamış oluyosun..

çok güzel bi taktik hatta.. ben de kullanıcam kesin.. tebrikler.. bravo.. çok beğendim..:)

yeşil çayın sağlık, sıhhat haricinde hümanizm enjekte ettiğini de öğrenmiş olduk.. :)

gokciii dedi ki...

Yeşil çay işte öyle şahane bir şey, çıkarımlar yaptırmaya bile yarıyor :)

Yazının başındaki meselayı sevmene sevindim, benim içimden çoğu zaman yazılara mesela diye başlamak geçiyor aslında ama olmaz diye yapmıyordum, bu sefer dayanamadım :)