20 Nisan 2009

Güneşi Sevmeyen Kız

Uyandım bu sabah 5 gibi, açtım Coldplay'den önce "fix you" sonra "lost!" dinledim. Chris Martin kendime getirdi beni, sınavıma çalışmadım her şeyi yanlış okudum. Canım sıkıldı, gözlerim acıdı güneşten nefret ettim ama Chris Martin'in sesi aklımdaydı, "just because i'm hurting dosen't mean i'm hurt doesn't mean i didn't get what i've deserved" yani, dedim kendime. Yaşamak lazımdı neticede kaybetmek çok büyük bir problem olamazdı kaybolmaya da gerek yoktu. Okuduğumu anlamadım, kendime kızdım ama sorun değildi. can erik yedim, yedim, yedim ve yedim. Hayatta bazı güzelliklerin niye böyle kısa sürdüğünü düşündüm sonra yine yedim. Sulu ve ekşi, daha tam olmayanların tadı ot gibi, olsun sembolik anlamı vardı can eriklerin. Ben artık iyi olmak istedim, iyi ol, iyi ol iyi ol dedim. Can eriklerler güzel, üzerine içilen su da güzeldi. Evet neyse kısacası artık zamanı geldi; her şeyin değişeceği ve değişirken kötü yönde değişmeyeceği döneme girmiş olmalıyım sonunda. İnternetim bozuk, ders çalışmak yerine "seindfeld" ve "sex and the city" izliyorum ve durup durup ağlıyorum şimdilik ama olsun, geçmeyen bir şey yok bitmeyen bir şey olmadığı gibi. Her şey dağılsa bile ben sağlam kalacağım. Her şey dağılsa bile en azından 1-2 ay çilek ve can erik yerim arada bir dondurma. Sonrası iyilik güzellik. Soru sormayı da bırakacağım, cevap bulmak da yetmez bazı şeyleri çözmeye çünkü. Ben iyi olacağım.

6 yorum:

elpadre dedi ki...

çileği bilmem ama can eriği güzeldir can sıkıntısını alır..

ve senede 2 ay canım sıkılmaz benim..

ve eriğin ömrü 2 aydır..

en çokta bu koyar bana..

:)

çubuk makarna dedi ki...

narla birlikte en sevdiğim mevyelerdir erik ve çilek.

Anıl dedi ki...

O değil de güneşten nefret eden tek dünyalıyı kendim sanırdım :)

tam tam tam dedi ki...

1- Sabahları hüzünlü şarkılardan ziyade hareketli şarkılar dinlenmesi gerektiği kuralı evet kesinlikle yalandır, ama yine de dene.

2- Ankara'nın bu "geldi bahar ayları gevşedi gönül yayları" hali şu sınav döneminde kesinlikle hiç çekilmiyor. Anlama okuduğunu.

3- İyi olmak için bazen patlamak gerekiyor, sonra yine kötü olmaya başlıyor insan. Bu bir kısır döngü, kişisel kesintisiz devrimini yapabilmeli insan. Catharsis denen boşalımı tutturabilsen güzel olur, olmazsa da kısa zamanda denizi olan bir yerlere iltica et.

4- İnsan dizi izlerken özellikle sit-comlardan 20 dakikalığına her şeyi unutuyor... Ted mutlu olduğunda sen de mutlu oluyorsun örneğin, harika bir şey. Dizi izlemek iyidir, izlemediysen 10 sezonluk dev Friends de tavsiyedir.

Naçiz not: Eli cebinde fikri sorulan adamın yorumları olarak algılanabilir olsa da bu yazdıklarım aslında çok farklı şeyler yaşamayan insanların birbirini anlayıp yardımcı olması isteği var temelde.

Şimdilik kolay gelsin sana...

gokciii dedi ki...

solid kid;
ve eriğin ömrü 2 aydır ama o 2 ay yetiyor galiba :)

çubuk makarna;
3ünü birden aynı anda bulamamak kötü bir şey biri varken diğerleri yok.

ultrANIL07;
bir de ben varmışım 2 etmişiz böylece :)

gokciii dedi ki...

alea;

1- Hareketli şarkılar dinlemeyi denedim, bazı günler gerçekten işe yarıyor ama bazen mutlu şarkılar dinleyemeyecek kadar batmış oluyorum, şarkılara yazık olmasın bari diyorum dinlemiyorum.

2-Anlamıyorum valla ne yapsam olmuyor benim gönül yayları pek bi dengesiz bi gevşiyor bi sıkılaşıyor, zor.

4-10 sezonluk friendsi yaza saklıyorum baştan sona izleyeceğim, bu günlerde seinfeld üzerine odaklanmış durumdayım, hayatımı da bir seinfeld tarıznda yaşamaya başladığımdan insanlarla garip sohbetler içine giriyorum eğlenceli oluyor, diziler beni sadece 20 dakika değil oldukça uzun bir süre hayattan koparıyor galiba:)

5- benzer şeyler yaşayan insanların birbirlerini Anlama çabası, uzaktan da olsa yardım etmeYe çalışması benim için çok değerli,bir yerlerde birilerinin bunları okuyup kendilerinden bir şeyler bulduğunu bilmek beni anlamsızca mutlu ediyor teşekkür ederim.