23 Aralık 2010

Winter Songs

Hazır en sevdiğim mevsim coğrafyamızda hüküm sürerken kış temalı şarkılar paylaşayım sizlerle. (hep böyle coğrafyalı falan cümleler kurmak isterdim, onu da yaptım) Çok içimden geldi. Neredeyse tüm bloglarda ya 2010'un en iyi albümleri ya da kış/christmas şarkıları listeleri dönüp duruyorken kendimi tutamıyorum ben de içinde "winter" kelimesi geçen birbirinden güzel birbirinden tatlı şarkılardan oluşan tematik bir liste yapıyorum. Kış mevsimiyle müzik her zaman daha yakın akrabaymış gibi geliyor ya zaten bana bir de sadece kışla ilgili şarkılar duyunca pek mutlu oluyorum. Dilerim siz de mutlu olur, iyi hissedersiniz bu şarkıları dinlerken.

Belle and Sebastian - Winter Wooskie
Chris Isaak - Winter Waves
A Fine Frenzy - Winter Wonderland
A Fine Frenzy - Winter White
Fleet Foxes - White Winter Hymnal
The Head and The Heart - Winter Song
Joshua Radin - Winter
Lauren Laverne - In the Bleak Midwinter
Mumford & Sons - Winter Winds
Ray LaMontagne - Winter Birds
Sara Barielles & Ingrid Michaelson - Winter Song
Simon And Garfunkel - Hazy Shade Of Winter
Grandaddy - Alan Parsons In A Winter Wonderland

http://www.mediafire.com/?529188n8xv9v00w

3 yorum:

jazz dedi ki...

bu listede Fleet Foxes ve Simon & Garfunkel haricinde diğer şarkılar yoktu bende, hemen indiriyorum listeni; hastayım, oturur evde dinlerim bunu şimdi, oh mis :)

gokciii dedi ki...

çok geçmiş olsun ya :( umarım iyi gelmiştir kış şarkıları, beğendin mi listeyi??

jazz dedi ki...

teşekkür ederim :) özellikle fine frenzy'yi ilk kez duydum ve çok hoşuma gitti, mumford&sons'ın ve the head&the heart'ın winter'larını da çok sevdim. liste genel olarak gayet keyif verici zaten :) ellerine sağlık! yine tematik listeler yaparsın umarım