24 Mart 2011

İmkansızın Şarkısı

Gecenin ikisinde yapayalnız hissetmek çok boktan blog biliyor musun? sabah 10da yapayalnız hissetmekten baya baya kötü hatta. bu saatte birilerini aramak zor, ses yapmadan konuşmak zor. geriye bir tek kitaplar kalıyor. onlar da olmasa yalnızlıktan öleceğimi zannederdim ama sağ olsunlar beni hayatlarına çağıran bir sürü hayali kahraman var. bir yerlerde yaşıyorlar onlar. ben de bir yerlerde yaşıyorum. çok daha yavan bir hayat yaşadığım hem de baya mutsuz ama en azından kitaplardaki karakterler de mutsuz. zaten bana öyle geliyor ki insanlar genelde mutsuz. veya değiller ne bileyim. herkes mutlu olmak için nedenleri nereden buluyor ki onu bilsem keşke. belki de kuzenimin dediği gibi mutluluk diye bir şey gerçekten yoktur, neşe vardır sadece, o da iki saniye sürüp geçiyordur. veya belki kimsenin gerçekten bir nedeni yoktur. hepsi gören gözdedir. güzellik gibi aynı. bazı insanlar olaylardaki mutluluğu bazıları da tam tersini görebiliyordur. gecenin şu saati yaptığım muhabbete bak, belki de bu yüzden yalnızım; gecenin münasebetsiz saatlerinde kimsenin umrunda olmayan şeylerden bahsettiğim için.

bahar gelmiş ben bon iver dinlemeye başladım gene. ne anlamsız. bir de haruki murakami'yi o kadar çok seviyorum ki ne desem eksik kalır. üstelik henüz sadece tek bir kitabını okudum. o derece işte.

5 yorum:

white rabbit in the forest dedi ki...

gecenin münasebetsiz saatlerinde, düşündüklerin bazılarının umrunda. mesela ben bunları düşünmekten kurtulmak için uyuyorum.
insanlar genelde mutsuz, bana da öyle geliyor. sanırım yanılmıyoruz..

Unknown dedi ki...

Haruki Murakami'nin bir de sahilde kafka'sını oku :) sende en güzel kitabından başlamışsın keşke en sona bıraksaydın.Birde imkansızın şarkısı demişken,filmi de çekildi haberin yoksa haberdar edeyim;belki bir nebze mutlu da etmiş olurum :)

gokciii dedi ki...

white rabbit in the forest;

evet galiba düşünmemek için uyumak en güzeli. ama bazen de sırf bu düşünceler yüzünden kaçıyor uykular. yalnız değilmişim insanların genelde mutsuz olduklarını düşünme konusunda. sevindim =)

güzide;

zaten sırada sahilde kafka var. çok merak ediyorum onu da ama araya başka bi kitap koyucam. hemen bitmesin murakamiler. biraz zamana yaymak istiyorum. =) filmini duydum ve gerçekten mutlu oldum filmle ilgili. umarım güzel yapmışlardır, kitabı çok beğendiğim için hayalimdekiyle uyuşmama ihtimali de yüksek tabi.

Supertramp dedi ki...

eğer Stephanie(isimlerini karıştırıyorum,bakmaya üşendim) gibi biriysen uyku daha da işkence olabiliyor.Birileri rüyalarında seninle dalga geçip mutlu edip hadi sana bu kadar mutluluk yeter diyip uykunu harap edebiliyor.

gokciii dedi ki...

aynen öyle oluyor gerçekten. rüyalardan bıkarım ben o yüzden bazen. çünkü hissettiklerin gerçek oluyor ama olaylar gerçek olamıyor ne yazık ki. o zaman da bu mutluluğun ne anlamı var diyorum. hiç olmasın daha iyi.