2 Ekim 2011

Yere Düşen Para

Bazen yere para düşürdüğüm zaman o parayı yerden almıyorum. Çok büyük paralar değil tabi bu bahsettiğim, ufak tefek şeyler. Bulan kişinin mutlu olacağını düşünüyorum, bulduğunda suratının alacağı şekli hayal ediyorum çünkü ben yerde para bulduğumda hep çok mutlu oluyorum. Çok kötü bir gün geçiriyor olsam bile yerde para bulduğumda sırıtmama engel olamıyorum. Ve aklıma hep aynı anı geliyor: Çocukken bi arkadaşımla bahçede boş boş oturuyorduk ve hiç paramız yoktu, canımız inanılmaz dondurma çekmişti. O zamanlarda mini milk çok güzel ve en ucuz dondurmaydı. Sokakta aylak aylak gezerken, tam iki mini milk almaya yetecek kadar para bulmuştuk yerde. Hayatımda kendimi çok mutlu hissettiğim sayılı anlardan biriydi. Hiçbir zaman unutmadım üstelik sadece 6 yaşındaydım, üzerinden milyon yıl geçti hala en parlak en yerli yerinde anılarımdan biridir. O parayla mini milkleri alıp çok sevdiğimiz bir ağaca tırmanmış, ikimiz farklı dallarda oturup onları yemiştik. Haziran ayıydı, hava muhteşemdi. Bahçemiz muhteşemdi. Hiçbir derdim yoktu, üstüne yerden para bulup canımın en çok istediği şeyi yemiştim. Bir ağacın tepesinde oturuyordum. Hayatımda belki de bir daha hiçbir zaman bu kadar safça mutluluk veren bir an yaşamayabilirim. Ama dünyada hala çocuklar var ve o anları yaşayabilirler o yüzden bence siz de yere para düşürdüğünüzde her seferinde olmasa da ara sıra o paraları yerden almayın. Belki gerçekten bir çocuğu mutlu etme şansınız olabilir. Hatta bir yetişkini de mutlu edebilirsiniz. Mesela o parayı benim bulduğumu düşünün, ne kadar mutlu olmuşumdur ve size ne kadar teşekkür etmişimdir değil mi? Hiç unutmayacağım bir anıya sebep olduğu için ben 6 yaşındayken, yere o parayı düşüren insana çok teşekkür ediyorum mesela, belki o sadece para kaybettiği için ne kadar salak olduğunu düşünmüştür. Ama siz düşünmeyin bence, salaklık güzel bir şey de olabilir.

6 yorum:

Unknown dedi ki...

hahaha :)
valla koptum ya sabah sabah, yani yerden bulmus kadar ii geldi bu yazi bana...

gercekten iki tane mini velet bulacak desem bende dusurdugum paralari almican yerden...

gokciii dedi ki...

belki bulurlar yaa , bulsunlar hatta =) güzel olur.

maigloken dedi ki...

bense yere düşürdüğüm parayı almam (çok büyük olmadıkça:) ama yerde para görünce de almam. Yerde bulduğum para beni mutlu etmez ama belki başka birinin (mesela iki küçük çocuğun) yüzüne kocaman bir gülümseme yerleştirebilir. Ben alırsam parayı bu ihtimali yok etmiş oluyorum... Bu yüzden almıyorum :)

gokciii dedi ki...

o da güzelmiş sen benden daha cömertsin =) ben hem çocukları hem kendimi mutlu ediyorum. aslında ben zaten mutlu olacağımı olmuşum diyip yerde bıraksam daha iyi olabilir. belki bundan sonra ben de öyle yaparım =)

Adsız dedi ki...

ben bizzat o cucukların mutluluğunu görebilmek adına yere düşen parayı alır ve çocuklara dondurma alırdım. gülümsemeye sahit olmak adına

gokciii dedi ki...

bence ikisi arasında fark var ama sizin yönteminiz de güzel yani =)