26 Kasım 2009

Market

Süpermarketlerde kasa sırasında beklerken önümdeki insanların aldıkları ürünlere bakarak onlarla ilgili tahminlerde bulunurum. Eve gidince ne yemek yapacaklarını, kimle birlikte yiyececeklerini, nasıl insanlar olduklarını düşünürüm. Bol alkol cips ve kuruyemiş alanları görünce eve gidip eğleneceklerini düşünür onlara özenirim. Lip stick, yoğurt ve domates alan adamı görünce karısının eline bir liste tutşturup alışverişe gönderdiğini düşünür, karısını kafamda resmetmeye çalışırım. Sırada elinde hiçbir şey tutmadan bekleyen insanların sigara almak için evden bi koşu çıkıp markete geldiklerini ve sigarayı alıp hemen eve döneceklerini bilirim. Kasanın önündeki raflardan sakız ve jelibon alan insanları da kendime benzetir, onlarla iyi arkadaş olabileceğimi hayal ederim. Marketlerin kendi kartlarına sahip olmayan insanların ya unutkan ya da umursamaz olduklarına emin olurum. En önemlisi o sırada beklerken benim yaptığım gibi, insanların aldıklarını inceleyen başka birini gördüğümde çocuk gibi sevinir, bir sırrı paylaşan iki insana özgü o garip yakınlığı duyar, azıcık gülümserim.

4 yorum:

Ayşenur dedi ki...

niye seninle düşüncelerimiz bu kadar benzeşiyor:)
kendim gibi birinin yazılarını okudukça ne kadar mutlu oluyorum anlatamam..iyi ki varsın,hep buralarda ol^^

gokciii dedi ki...

ben de sen böyle şeyler söyleyince mutlu oluyorum :) buralarda olmaya çalışacağım elimden geldiğince, çok teşekkür ederim ;)

Gözde dedi ki...

ellerine sağlık, bugün rastladım bloğuna. takip etmeliyim diye geçirdim içimden; ama gidiyormuşsun. yazmaya devam etmen dileğiyle...

gokciii dedi ki...

teşekkür ederim :) nereye gidiyorum :) gitmiyorum buralardayım.