14 Ekim 2010

Uçurum

Bana öyle geliyor ki insanın istedikleriyle elde ettikleri arasında mutlaka bir açıklık olacak hatta bazı durumlarda bu açıklık uçuruma dönüşecek -veya bazı insanlar için mi demeliydim? - Hayalci arkadaşlarım gelin beraber atlayalım uçurumlardan. Bir şey" elde etme" fikri de garip tabi, ne manyak canlılarız ki her şeye sahip olmak istiyoruz. Belki bazı şeylere sahip olunamıyordur, onlar böyle yanımızdan geçip gidiyor hatta belki biraz da casper gibi içimizden geçiyorlardır. Azıcık ürperip yolumuza devam ediyoruzdur. Neden olmasın? Aslında şu var ki, ben bir şeyleri elde edememekten yoruldum; bazı şeylerin o -elde edilebilir- kategoriye asla giremeyeceğini düşünmek içimi de rahatlıyor olabilir. Buna da neden olmasın diyebilirim. Kimi zaman da her şeyi birkaç yönden düşünmekten yoruluyorum. Öyle değilse böyledir veya böyle olduğu için aslında bu şöyledir gibi yorumlar yaptığım her an, gerçekten çok istediğim bir şeyi yapma girişiminde bulunsaydım belki uçurumlarım bu kadar büyük olmazdı diye de geçiyor içimden. Ve bunu aklımdan geçirirken de gene aynı şeyi yaptığımı söylememe gerek yok sanırım. Bitmeyecek bu döngü. Sadece zaman geçecek. Ama olsun, atlayalım uçurumlardan.

2 yorum:

jazz dedi ki...

"it's so easy from above
you can't really see it all
people who belong together
lost and sad and small
but there's nothing to be done for them
it doesn't work that way
sure we all have soulmates but we walk
past them every day" demişler From Above'da. sadece istediğimiz şeyler değil, ruhikizlerimizle de bazen karşılaşıp hiç bilmeden yanlarından geçip gidiyoruz... işte bu uçurumsaldır bence.

gokciii dedi ki...

o da baya uçurum gerçekten. hiç hoş bir şey değil ve de. yanımızdan geçip giden kişin aslında "o kişi" olduğunu düşünmek beni üzüyor. ama öyleyse de hiç bilemeyeceğiz tabi geçip gidecek.