15 Kasım 2010

Tek Bir Ayakkabı

Bugün kızılayda insanların yürüdüğü bir yolun orta yerinde tek bir ayakkabı gördüm. görülecek en ilginç şeylerden biridir benim için "tek ayakkabı". Bir insanın ayakkabısının tekini kaybedeceği veya bir tane ayakkabıyı canı sıkıldığı için yolda bırakacağı gibi düşünceler beni çok mutlu ediyor. Böyle bir insanla tanışmayı arkadaş olmayı falan isterim ben. (Bkz: Joey). Kalan tek ayakkabısıyla yürüdüğü yolları düşünüyorum da, acaba ayakkabısının tekinin olmadığını fark etmemiş olabilir mi? Tüm bulvarı yürümüş, metro çıkışına geldiğinde kendinde bir gariplik olduğunu sezmesinin akabinde tek ayakkabı ile yüzleşmiş ve onca yolu geri dönüp diğer ayakkabısını almaya üşendiği için vazgeçip evine öylece gitmiş midir? Ya da hikaye aslında hiç böyle gelişmemiş yolun kenarındaki binalardan birinde bulunan bir insan arkadaşına şaka olsun diye ayakkabısının tekini camdan aşağı atmış ve tüm gün bu yaptığıyla gurur duyup içten içten sırıtmış mıdır? Sonra ayakkabısı atılan kişi kaybolan tek ayakkabısının gizemini düşünüp düşünüp karalar bağlamış mıdır?. Yolun ortasında tek bir ayakkabı! Hikaye hangisi olursa olsun tüm eve dönüş yolu boyunca beni mutlu ettiği kesin. Bir gün olur da ayakkabınızın tekini kaybederseniz bana haber verin, en azından bu hikayeye sahip gerçek bir tanıdığım olsun, sağda solda anlatayım sırıtarak.

4 yorum:

çubuk makarna dedi ki...

belki çift olarak çöpe attılar, teki savrula savrula oraya geldi. ya da yeni aldılar taşırken teki poşetten falan düştü.

gokciii dedi ki...

evet bunlar da olasılık ama ayakkabı yeni değildi o yüzden yeni alınmış olabilir teorisi çürüyor :) diğeri olabilir belki ama o zaman çok sıradan bir şey olur ben de ona inanmayı reddediyorum :D

Hayat Belki Bazen dedi ki...

Eylemcidir o kesin:p Bakan falan geçtiyse kızılaydan tepki amaçlı fırlatmış olabilir. Hımm, tanışmak istiyorsan muhtemelen de gözaltındadır.,
Bak bu oldukça olasılık dahilinde.
Ya daaa. Geçen sene ayakkabılarını çalmışlardı arkadaşımın. Beddua etmişti, istermisin o hırsız olsun, karşıdan karşıya geçerken bisiklet çarpsın (yok bir ayakkabı için araba çarptıracak kadar vicdansız değilim) hastaneye kaldırsınlar hırsızı, ayakkabısı ayağından çıkmış olsun. Tanışma adresi hastane.
Örnekleri çoğaltabilirim daha ama
bi dakka yaaa, ayakkabımın teki kayıp:p

gokciii dedi ki...

eylemci olması gerçekten muhtemel veya yolda yürürken kavga eden bir çift de olabilir. kadın adama sinirlenip ayakkabısını fırlatmış olabilir sonra da arkasına bakmadan gitmiştir, sinirden ayakkabsını almak aklına da gelmemiştir.

ayakkabası çalınan arkadaşın çok ah ettiyse ayakkabı hırsızı bi şekilde ayakkabsının tekini kaybetmiş olabilir, karma diye bir şey olsaydı bu gerçekten mükemmel bir ceza olurdu: tek ayakkabı ile yürümek!