22 Ocak 2009

#6

Ya ben bu hafta ne az müzik dinlemişim, last fm sağolsun her şeyin kayıtlarını tutuyor da haberdar oluyoruz kendimizden.Dizi izlemekten müzik dinlememişim resmen, ayıp bana. Yine de haftanın favori şarkıları var, her hafta vardır:)

1-Death Cab For Cutie-Transatlanticism
Çok severim, ah ne güzeldir transatlanticism, ne kadar yoğundur. Her zaman dinleyebildiğim bir şarkı değil aslında, doğru zamanları kollarım böyle şarkıları dinlemek için, bu haftanın anlam ve önemine uygun olarak düzenli olarak dinledim, günde en fazla 2 kere olacak şekilde, zaten daha fazlası dağıtıyor beni. Öyle bir "i need you so much closer" diyor ki bu şarkı yani işi gücü bırak dağıl, dağıt, ağla, kaybet kendini. Süper gerçekten.

2-Yeni Türkü-Dönmek
Bence Yeni Türkü'nün söylemiş olduğu en güzel şarkı bu, belki hepsini dinlememişimdir ama ulaşabilcekleri en son nokta bu olmalı. Sözleri zaten çok muhteşem Murathan Mungan sağolsun, ama bu şarkının melodisindeki hüzün anlatılmaz. Bana çok hüzün veriyor, bilmiyorum nedenini bulamadım. Ayrıca özellikle şu dizelerine hasta oluyorum:

olmamis yasamlar, eksik yarinlar
hatirlatir her sey eski asklari

Olmamış yaşamlar ne kadar acıklı bir söz değil mi, beni çok üzüyor,çocuk gibi ağlayan sarhoşları da hayal edebiliyorum, şu hayatta daha görüp görebileceğimiz en üzgün şeylerden biridir belki de onlar ve eksik yarınlar. Bu şarkının melodisi olmamış yaşamları hissettirdiği için belki de çok hüzünlü, bilmiyorum.

3-Jeff Buckley- Morning Theft
Bir şarkının sözleri değil de kendisi yani bir bütün olarak kendisi bir insanı hatırlatabilir mi? Benim için bu şarkı öyle, ayrıca sürekli dinlesem günler aylar boyu sadece bu şarkıyı dinlesem sıkılmam. Jeff Buckley şarkıları içinde en sevdiğimi seçmek her zaman zor olmuştur, birini seçsem diğerinin hatrı kalır gibi gelir bana, hepsi öylesine mükemmelken. Ama içim rahat bir şekilde söylüyorum ki Morning Theft'in ayrı bir yeri var en sevdiğim diyemesem de.
"meet me tomorrow night, or anyday you want"
"a heart that beats as both siphon and reservoir.
you're a woman, i'm a calf.
you're a window, i'm a knife."

Böyle, bu kadar. Haftaya daha bir hafta var. (en felsefi sözüm bu oldu Fatih Terim'den esinlendiğimi belirtmek isterim,kendisi akıl hocam aforizmalarımı üretirken bana yol gösteriyor:P )

Hiç yorum yok: