1 Ocak 2009

*Party Number 3...#3

Bugün perşembeymiş, ben haftanın en favori şarkılarını yazacağım, geçen hafta unutmuşum gene, bir şeyi de doğru düzgün yapabilsem zaten, neyse olur öyle arada:)

1-Sara Barielles & Ingrid Michaelson- Winter Song
Tam bir kış şarkısı, çok duygusal, sözleri de çok güzel, öyle de şirin bir videosu var ki şeker gibi. Bir aralık ayının neden doğru hissettirmediği üzerine düşünüp mantıklı bir cevap bulmuşlar bu şarkıda, daha sonra da umudu elden bırakmayıp mevsimlerin değişeceğini ve hayatın kendi yolunu bir şekilde bulacağını söylemişler. Bu karla kaplı soğuk Ankara günlerinde ve bir aralık ayının sonlarında tam da sözlerine benzer şeyler hissettiğim bu zor zamanlarda, çok iyi geldi bana.

2-Pink Floyd- Wish You Were Here
Tüm zamanların favori şarkısı belki de wish you were here ama son bir haftadır ben yeniden keşfetmiş gibi davranıyorum bu şarkıya. bir şey var bu şarkıda insanı içine çeken, ortamı değiştiryor bir anda sanki, çok seviyorum.

3-The Smiths- Never Had No One Ever
The Smiths hakkında sayfalarca yazmak istiyorum aslında ben, tarihin gördüğü en iyi gruplardan biri, Morrissey'nin eşsiz sesi ve insanı dağıtan sözleriyle kendimi çok çok yakın hissettiğim 80ler mucizesi. Kısa sürmüş bir efsane, neyse ki Morrissey müzik hayatına tek başına devam etti de ondan mahrum kalmadık. İşte bu şarkı da The Smiths'in en çok acıtan şarkılarından biri, son bir haftadır kendimi alamıyorum dinlemekten, önce I know It's Over ı sonra da Never Had No One Ever'ı dinleyince hayatı sorgulamaya başlıyorum ama kendini durduramıyorum, Morrissey I'm alone, i'm alone diye söylerken ben ağlıyorum.

Böyle işte, her hafta birbirinden üzgün şarkıları favori şarkılarım yaptığımın farkındayım ama ne yapayım ben üzgün bir insanım galiba, bu şarkılar da bana hitap ediyor.

*Ailemizin dost taksicisi Ranjit aksanıyla Party Number Three, aklıma geldi Himym'da yılbaşı bölümüydü, ne güzel bölümdür. Bu da yazdığım 3. favori şarkılar olunca böyle bir başlık olsun dedim, bundan sonra sadece numara koyacağım, eğlenceli başlık burada sona eriyor anlayacağınız. Neyse klasik temennimle bitireyim, şarkılar sizinle olsun herkes yalnız bıraksa da onlar yanınızda olsun.

Hiç yorum yok: