8 Ocak 2009

#4

Yine bir perşembe günü ve ben yine çok süper şarkılarla karşınızdayım. Bu işi sevmeye başladım, kendimi düzenli bir insan gibi hissediyorum, ayrıca bir hafta denen sürenin ne kadar kısa olduğu hakkında acayip farkındalıklar geliştiriyorum. Daha geçen perşembe dün gibiydi yahu, ne zaman geçti bir hafta. Bilmem hayatın gizemlerinden biri işte zaman denen şey. Evet her zamanki alakasız girizgahtan sonra bu haftanın en favori şarkılarına geçebilirim.

1-Aqualung- Strange and Beatiful

Bu güzelim şarkıyı ve hatta grubu Wicker Park filmi sonrasında keşfetmiştim. Süper bir şarkı kesinlikle, mp3 çalarımda rastladıkça dinlediğim ve sözlerini nedense hemen ezberlediğim bir şarkıdır. Bu hafta içinde Seviyor, sevmiyor diye bir film izledim, o film biter bitmez bu şarkı kafamda çalmaya başladı, bilinçdışı böyle bir şey işte sayın seyirciler. Sonra o günden beri sürekli dinliyorum. Şöyle de süper sözleri var:
Sometimes, the last thing you want comes in first,
Sometimes, the frist thing you want never comes,
And I know, the waiting is all you can do,
Sometimes...

2-The Last Shadow Puppets- My Mistakes Were Made For You

Şimdi bu şarkının sadece ismi yeter aslında ama bundan ibaret değil tabi ki. İnanılmaz bir şarkı, son günlerde dinlediğim en iyi şarkı, yeni keşfettim, grubu da süper sözler yazdıklarını fark ettim. Acayip farklı bir tarzları var, my mistakes were made for you olmuş, tam olmuş.

3- Şebnem Ferah- Artık Kısa Cümleler Kuruyorum.

Açıklamaya ihtiyacı yok bu şarkının, Şebnem Ferah sevdiğim bir ses değil, genelde kendisine ve şarkılarına dayanamam ama bu şarkı bi özel, ayrı bi güzel. Subjektif nedenler dolasıyla belki ama aslında şarkının sözleri çok hoş. Bu şarkı da my mistakes were made for you gibi ismiyle çok şey anlatıyor, şarkı isimlerini severim ben, dikkatli seçilmelidir kesinlikle şarkıya konulacak başlık zira insan bazen sadece başlığı için sever bir şarkıyı, tek bir cümle yeter bazen.

Bu haftalık da bu kadar.Müzik sizinle olsun, şarkılar yanınızda, en zor anınınzda imdadınıza yetişsin. Her anımız müzik gibi olsun...

1 yorum:

Unknown dedi ki...

aqualung denince aklıma gelen bir kaç şarkıdan biri strange and beautiful.ama asıl favorim can't get you out off my mind=)