29 Ocak 2009

#7

Bu hafta bir değişiklik yapayım dedim ve Aşk Her Yerde filminin soundtrackinden 3 tane favori şarkı seçmek istedim. Zor olacak gerçekten çünkü hepsi çok güzel. Ayrıca Love Actually ile ilgili böyle gaza gelmemin sebebi yaklaşık 3 haftadır bu filmi sayıklayıp durmam ve en sonunda dün tamamını izlemiş olmamdır. Ne kadar muhteşem ve sevgi dolu bir film olduğunu anlatmak isterdim ama ben müziklerinden bahsetmeyi seçtim. Müzikleri de sevgi dolu, bu filme ait her süper aslında. Neyse öncelikle filmin soundtrack albümündeki şarkıların listesine bir göz atalım:

1. Kelly Clarkson - The Trouble With Love Is
2. Dido - Here With Me
3. Maroon 5 - Sweetest Goodbye/Sunday Morning
4. Norah Jones - Turn Me On
5. Wyclef Jean - Take Me As I Am (feat. Sharissa)
6. Eva Cassidy - Songbird
7. The Calling - Wherever You Will Go
8. The Pointer Sisters - Jump (For My Love)
9. Joni Mitchell - Both Sides Now
10. Lynden David Hall - All You Need Is Love
11. The Beach Boys - God Only Knows
12. Texas - I’ll See It Through
13. Sugababes - Too Lost In You
14. Craig Armstrong - Glasgow Love Theme
15. Otis Redding - White Christmas
16. Billy Mack - Christmas Is All Around
17. Olivia Olson - All I Want For Christmas Is You

Evet şimdi içinden seçmeye geldi sıra. Seçerekn nasıl bir ölçüt kullanacağımı bilmiyorum, ama bu listenin içinde normalde de çok sevdiğim bir şarkı olduğu için Dido- Here With Me diyorum birinci sıra için. Bu şarkının filmde çaldığı sahne ile uyumu muhteşem zaten, çok yoğun bir şarkı böyle yoğun bir ana eklenince filmin en duygusal sahnelerinden birini izlemiş oluyoruz. Şahsen filmde en sevdiğim ikinci sahne olur burası. Birinci de aynı çocuğun "to me you're perfect" yazısını kıza gösterdiği yer, neyse efendim konumuz bu değil, ama ağlamak isteyenler için videonun linkini vereyim: http://www.youtube.com/watch?v=Is9xHR11E3A&hl=tr

İkinci olarak all you need is love'u seçtim, ama The Beatles'dan dinlemekte yarar var tabi ki ya da Jim Sturgess'den. düğünde çalınabilecek bir şarkı, zaten filmde de düğünde duyuyoruz:) düğün şarkıları diye bir liste mi yapsam kendi zevkime göre, aslında düğün dj'i gibi bir meslek edinebilirim kendime, evet bunu da kariyer planalrıma dahil etmeliyim, gurme olamazsam düğün dj'i olurum.

Sugababes'den too lost in you'yu üçüncü sıraya koymazsam ayıp olur. Filmi ilk izlediğim zaman ki 5 yıl öncesine tekabül ediyor, ben bu şarkıyı çok sevmiştim, ama gerçekten o zamandan beri hiç dinlememişim, dün yeniden bir kez daha ne süper bir şarkı olduğunu keşfettim.

Son favorim de Joni Mitchell- Both sides now olsun, ekstra olsun. . güzel sesli kadın, çok güzel şarkı, ayrıca filmde River şarkısını da duyuyoruz ki ben şarkıya resmen aşığım.

Güzel soundtrackli filmler iyi ki varlar.

3 yorum:

Batuhan Doğu Alkaya dedi ki...

Filmi izlerken sinemada elektrikler kesilmişti ; çok net hatırlıyorum.

Sanırım Ankara'daydım.

Sonra kitabını okudum.Geçen sene.

7. The Calling - Wherever You Will Go ' demek istiyorum izninle.. :)

"O" Benim Dünyam dedi ki...

Kesinlikle iyi varlar güzel müzikli filmler :) Ben senin bu listenin bir kısmını indirdim arada dinliyorum tatlı niyetine ;)

gokciii dedi ki...

Batuhan; Çok büyük şanssızlık olmuş, bi daha izle filmi, yarım kalmasın :)

Sokak Lambası; gerçekten şeker gibiler, arada dinlemekte yarar var, ara sıra açıp filmi izlemekte de yarar var :)